Lisää työhyvinvointia vähentämällä henkilöstösi rahahuolia

 

Rahataitojen oppiminen helpolla ja hauskalla tavalla säästää henkilöstösi uupumukselta ja lisää keskittymiskykyä ja työtyytyväisyyttä… 

Erään tutkimuksen mukaan yli 60 % stressaa rahasta. Yhtä moni kertoi, että rahahuolet vaikuttavat työssä jaksamiseen. Yli puolet sanoi rahahuolien heikentävän keskittymistä.

Ja viimeisimmän työhyvinvointitutkimuksen mukaan 60 % vastaajista oma talous ei ollut edes “melko hyvä”.

Keskity siinä sitten rentoon työntekoon, kun jatkuvasti rahahuolet rasittavat mieltä!

Kun jokainen postilaatikon kolahdus saa aikaan kuristavan tunteen työntekijäsi kurkussa…

Ja illalla uutisankkurin puhe inflaatiosta ja korkojen noususta nostaa stressikäyrät taivaisiin eikä uni maistu…

Parhaatkaan terveystaidot eivät auta kumoamaan rahastressin haitallisia vaikutuksia, joita ei pääse karkuun työpaikallakaan.

Voit ehkä ajatella, että mitä työntekijän oma talous kuuluu työnantajalle?

Eipä se kai kuulukaan, sen enempää kuin terveyskään, mutta kaikki vaikuttaa työpaikalla.

Samoin kuin “kaikki tietävät miten pysyä terveenä”, myös “kaikki tietävät miten tulot ja menot pidetään oikeassa suhteessa”.

Ja silti on vain inhimillistä todeta, että suomalaisten työntekijöiden terveys on laskussa.

Ja samalla tavalla, suomalaiset kuluttavat keskimäärin 103 % tuloistaan.

Eikä edes hyvät tulot ratkaise ongelmaa, vaan sama ongelma saa isommat luvut.

Mikä voisi siis olla ratkaisu vähentää
radikaalisti rahastressiä?

Työhyvinvointiluento, joka muuttaa käsityksen rahasta lopullisesti – miten luoda raha-asioihin mielenrauhaa, tuloista riippumatta.

MIKON Työhyvinvointiluento koostetaan neliosaisesta rahataidon valmennuksesta:

1. Tiedosta mihin palkkasi katoaa joka kuukausi (ja miten pääset rahavirtojesi niskan päälle)

Henkilökohtaisen talouden voi jakaa neljään laatikkoon: TULOT, MENOT, VASTUUT ja VARAT.

Usein keskitytään joko menojen karsimiseen (säästäminen) tai tulojen lisääminen (lisätulot). Nämä on hyviä juttuja, mutta kassavirtakaavioon kuuluvat myös vastuut ja varat. 

Vastuut tuovat meille lisää kuluja, kun haluamme lisätä elintasoamme. Varat taas luovat meille omaisuutta, joka kasvattaa tuloja. Kun ymmärrämme tämän mallin, pystymme keskittymään enemmän varoihin kuin vastuisiin.

 

2. Muuta oma rahatarinasi, niin rahatodellisuutesi muuttuu (yllättävänkin nopeasti)

Ei ole yllätys, että pitää tienata enemmän kuin kuluttaa ja kannattaisi sijoittaa ja saada aikaan puskuri. Moni ei kuitenkaan tee sitä. Syynä siihen on tunteet, jotka joko aikaansaavat tai estävät tekemistä.

Sijoitusten onnistumista rajoittava tekijä on aina sijoittaja itse. Samassa markkinassa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Rahataitoja oppiessa tiedon lisääminen ei yksistään paranna tilannetta. Kyse on siitä miten ajatukset, uskomukset ja tavat tukevat vaurastumista edistäviä valintoja.

Muuttamalla omaa rahatarinaamme ja purkamalla vanhentuneita uskomuksia rahasta pystymme muuttamaan toimintaamme rahan kanssa, ilman että alitajuntamme sabotoi tuloksia. 

 

3. Miten teet oman talouden hallinnasta mahdollisimman vaivatonta, helppoa ja nopeaa… jopa automaattista?

Avainsana tässä on automatisointi. 

Moni pitää raha asioita työläänä ja itsekuria vaativana aiheena. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla sitä. Taloudenhallinta on mahdollista automatisoida ja meillä on siihen valmiit työkalut. 

Nyt työntekijäsi oppivat suoraan Suomen johtavalta rahataitojen valmentajalta miten laittaa talous kuntoon ja ottaa ensi askeleet kohti vaurastumista – ilman kaikesta hauskasta luopumista. 

 

4. Kuinka pääset eroon huonoista lainoista ja turhista veloista ennätysajassa (riippumatta tilanteestasi)

Työntekijäsi oppivat miten velkamurskain toimii ja saavat selkeän suunnitelman miten huonoista lainoista pääsee mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti eroon.

Monelle tuttu tilanne on, että loppukuusta maksetaan varmuuden vuoksi kauppaostokset luotolla, ettei vaan kävisi tilannetta jossa maksupääte näyttää hylättyä. Sehän vasta noloa olisi. 

Luottokorttivelat ja huonot lainat toimivat korkoa korolle ilmiönä, hyödyttäen ja vaurastuttaen lainanantajaa. Työntekijäsi oppivat miten kääntää tilanne päinvastoin ja ottaa korkoa korolle -ilmiö omaksi hyödykseen.

Hintaesimerkki: 2500€ + alv / 2 tuntia
2 tunnin työhyvinvointiluennolla voidaan käydä läpi kaksi edellä mainitusta neljästä aihealueesta.

 
Tällä luennolla lisätään työhyvinvointia vähentämällä henkilöstösi rahahuolia

Tällä luennolla lisätään työhyvinvointia vähentämällä henkilöstösi rahahuolia.

 

Mikko Sjögren on Varapuun perustaja, sijoittaja ja kirjailija. Mikko on valmentanut jo yli 15 vuotta ja valmennusten läpi on kulkenut jo yli 30 000 asiakasta.

Mikko kiinnostui sijoittamisesta ja vaurastumisesta jo 90-luvun alussa opintojen ohessa. Vanhempiensa liiketoimintakaupasta syntyneellä pienellä pesämunalla, sijoittaminen osakemarkkinoille päätettiin aloittaa. 

Hävittyään yli puolet sijoittamistaan rahoistaan tiedonpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi, Mikko turhautui ja päätti löytää oikean tavan tulla taloudellisesti vapaaksi.